24 Mart 2016 Perşembe

Mutfak Temizliğinde Kullandığım Ürünler


Ev hanımıysanız işinizi her zaman pratik bir şekilde halletmeniz gerekir.Biz bayanlar arasında hep bir yarış vardır ve herkes kendisinin en iyi ev hanımı olduğunu iddia eder.İtiraf edin öyle değil mi? En iyi dolmayı siz yapmıyor musunuz? En iyi sarmayı ? Ya da en temiz ev sizinki değil mi? 
Ben itiraf ediyorum evlendiğim zaman çok rezil bir ev hanımıydım.Öyle acemiydim ki..Şimdi düşündükçe gülüyorum halime.Şimdi ne mi değişti?



Acemiliğimi hala atmadım.Hala yeni şeyler öğreniyorum.Hala mükemmel değilim.Fakat özellikle temizlikte kendime birkaç ürün belirledim.Bu ürünlerden de marka kalitelerini düşürmedikleri sürece epey bir süre vazgeçmem.
Örneğin Cif Yağ Çözücü: Mutfakta benim elim kolum diyebilirim.Ocak mı kirlendi,cif ile siliyorum...Aspiratör yağ mı oldu hemen sık bir kaç damla biraz beklet ve sil..Ya da günlük mutfak tezgahı mı temizlenecek sık cifi sil,geç...Yada mutfak dolapları mı silincek? Cif yetişiyor imdadıma..
Sizin anlayacağınız Cif mutfak yağ çözücüyü mutfağımda bir çok alanda kullanıyorum.Temizlemesinden de oldukça memnunum..Cif mutfak yağ çözücüyü keşfetmeden önce mutfak dolaplarının temizliği epeyce bir vaktimi alıyordu.Bu ürünü keşfettikten sonra mutfak temizliği süremde azaldı.


Fairy Platinum bulaşık deterjanı : Bulaşık deterjanı olarak evlendiğim ilk yıldan beri fairy kullanıyorum.Son zamanlarda da Fairy Platinumu kullanmaya başladım.Ürün kalitesinden de oldukça memnun kaldığım için başka bir marka almayı hiç düşünmedim.Sizlerede gönül rahatlığı ile tavsiye edebileceğim bir ürün..


Vissmate: Son zamanlarda reklamları ile sıkça karşılaştığımız vissmate mutfak ve banyomda kullandığım çamaşır suyum.Temizlemesinden memnun kaldım.Fakat kokusu konusunda daha öncede bahsetmiştim sizlere kesinlikle çamaşır suyu kokmuyor gibi bir yalan söyleyemem.Gayette çamaşır suyu kokuyor.Temizleme konusunda da öyle bir çok yerde yazdığı gibi mucizeler yaratmıyor.Beklentinizi yükseltmeyin bu ürün için.Fakat mutfakta lavabo içini temizliyor mu ? Temizliyor! Lavobada çay lekesini çıkarıyor mu ? Çıkarıyor! Tamam o zaman! Başka bir işlev beklemeye gerek yok bu ürün için.Kullanıyorum muyum ? Evet kullanıyorum! Bir daha denk gelsem alır mıyım ? Başka markalara kıyasla fiyatı uygun gelirse alırım ! 

Bu yazıyı hazırlamamda ki en büyük amacım yeni evlenen ve benim gibi acemi bir dönem geçiren arkadaşlarıma destek olmak :) Ben ilk evlendiğim sene öyle bir acemiydim ki yağ lekesini hangi ürün iyi çıkarır,aspiratör ne ile temizlenir ? Mutfak dolapları ne ile silinir , bilmiyordum.Bunun için çok büyük bir tecrübeye gerek yok biliyorum fakat evlendiğim zaman sudan çıkmış balık gibiydim :) Zamanla öğrendim,zamanla tecrübe ettim..Bu konuda görümcem ve Hatice gibi temizlik işlerinden çok iyi anlayan, ev hanımlığı konusunda doktora yapmış dostlarım vardı yanımda .Benimle dalga geçmeden,beni kırmadan bir güzel öğrettiler nerde ne kullanılır ? Eh annemle de aynı şehirde olmayınca bu süreç benim için oldukça acemice geçti ... Bende benim gibi olanlar vardır belki düşüncesi ile bir abla tavsiyesi edası ile sizlere mutfakta kullandığım temizlik ürünlerimden bahsettim .... Zaman zaman sizlerle temizlik konusunda ki deneyimlerimi paylaşıyor olucam...Takipte kalın:)

13 yorum:

  1. artık ev hanımlığı da kolaylaştı baya bu yeni çıkan çamaşır suları temizleyiciler falan baya güçlü işleri çabuklaştırıyor bence..

    YanıtlaSil
  2. en sevdiğim 3'Lü bunlar. Fairy hep iyiydi ama bu platinum <3

    Bende hijyen üyelerim diye sevdiğim / beğenmediğim ürünler genellikle 3 ayda 1 yazıyorum, belki işine yarar sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  3. Vissmate bizim de evimizin her köşesinde kullanılan bir ürün oldu :)

    YanıtlaSil
  4. Fairy ve cif çok güzel vissmate ise henüz denemedim :))

    YanıtlaSil
  5. hiç sevmediğim bir iş olsa da çocuklarım sayesinde bende fazlasıyla temizlik yapar biri oldum aşırı titizliğe karşıyım tabi o ayrı :) ürünler benimde kullandığım ürünler kimsayal hepsi kullanmayın deselerde valla çok işimi görüyorlar :)

    YanıtlaSil
  6. hepsini de kullanıyorum vissmate yeni ürünler gönderdi çok beğendim

    YanıtlaSil
  7. Fairy Platinum gerçekten çok güzel hem bulaşık deterjanı olarak hem de bulaşık makinesinde tablet olarak :))

    YanıtlaSil
  8. Fairy platinum hem makine hem de elde kullanılan deterjanı tek geçiyorum ben de:)) cif de yine mutfak ve banyomun vazgeçilmezi. Vissmate i denemedim ama denemeyi düşünüyorum. Bilgiler için teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  9. Canim vissmate satılmaya başlamis marketler de 3 TL idi aldım iki tane fiyatına göre başarılı ama yine çamaşır suyu kokusu var tabiki

    YanıtlaSil
  10. Başlığı görür görmez direk açtım postu. Ev işleri genelde bayanların sohbetlerinde lafı açılan konulardır. Çok önemsiz gibi görünse de aslında yine tek bilgi kaynağı diğer bayanlar. Nasıl yapılıyor ne kullanılıyor doğru yöntem nedir eğer birilerine sormazsan bilemiyorsun. Bildiğin kadarını da doğru sanıyorsun. Mesela basit bir örnek; tahta kaşıkların makinada yıkanmaması gerektiğini çok çok geç öğrendim :)
    Ben de kullandıklarımı yazayım madem tabi ki cif ve evet fairy ve de domestos. Bir de amway ürünleri var, konsantre oldukları için daha bereketli ve kimyasal oranı açısından daha cimri ürünler.

    YanıtlaSil
  11. ah canım ben de ilk evlendiğimde böyleydim. bak keşke o zaman birileri bana da yol gösterseymiş;)

    YanıtlaSil
  12. Bende fair'i tek geçiyorum..Bardakları çizmeyen tek deterjan..Denenmiş ve onaylanmıştır :))) Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel yazmışsın canım öyle hepsi de kullandığım ürünler :)

    YanıtlaSil