12 Şubat 2016 Cuma

Film I İftarlık Gazoz izlenmeli mi ?


15 tatilde Denizli'ye gittiğimde İftarlık Gazoz'u izleme fırsatı buldum.
Adıyaman'da bulunan sinema hakkında çok olumsuz duyumlar alınca burda yeni çıkan filmleri izlememiz pek mümkün olmuyor ne yazık ki.Durum böyle olunca kısacık bir tatile bir çok planı sığdırmak zorunda kaldık.Bunun yanına da 2 tane yeni çıkan filmi izleme aktivitemizi sığdırdık :)
Bu iki filmden bir tanesi de Cem Yılmaz'ın baş rolünü oynadığı ve çekimler sırasında çokta reklamının yapılmadığı film İftarlık Gazoz'du.
Peki İftarlık Gazoz'u izlemeli misiniz ? Bu konuda benim önerim sizlere ne olur ?



İftarlık gazozu anlatırken önce bu filmin nerede çekildiği konusuna değinmek istiyorum.Muğla yöresini az çok biliyorum ve filmin çoğu sahnesi anladığım kadarı ile Milas'ta çekilmiş.Fakat sahil sahneleri eğer yanlış yorumlamıyorsam Dalyan İztuzu sahilinde çekilmiş.
Eğer bu konuda yanlış söylediğimi düşünüyorsanız lütfen benimle paylaşın ve doğrusunu bulalım :)
Film Ege insanının sıcaklığını samimiyetini izleyicilere bence gayet güzel geçiriyor.İzledikçe içiniz sıcacık oluyor ve 1970'lerin o samimi insan ilişkilerini arıyor gözleriniz.


Filmin başrolünde Cem Yılmaz'ın olduğunu görünce hemen aklınıza komedi türünde bir film izleyeceğiniz gelebilir fakat artık bu ön yargımızı kırmamız gerekiyor sanırım.Çünkü bu film komedi türünde bir film değil.Evet komik öğeler sıkça yer alıyor İftarlık gazoz'da.Salondan ara ara kahkahalar yükseliyor..Fakat filmin bütününe baktığınız da bu film komedi türünde bir film değil.Hatta dram bile denilebilir.Bu konuda filmin detayına fazla girmek istemiyorum.İzleyip sizin kararınıza bırakıyorum :)

Film bazı noktalarda bizi oldukça sıktı ve keşke şöyle olsaymış daha iyi olurmuş dediğimiz bir çok olay örgüsü oldu.Yeni çıkan filmleri ki özellikle Türk filmlerini sinemada izlemeyi çok seven biri olarak sizlere önerim bu filmi bence evinizde izleyin.Eğer çok sık sinemaya gitmiyorsanız ve sinemaya Titanik,Hayat Güzeldir,Dedemin İnsanları,Babam ve Oğlum ,Avatar vs..bu filmlere benzeyen hit filmleri izlemek için giden biriyseniz bu filmi evinizde izlemelisiniz :)
Ailecek izlenebilecek ,inişleri çıkışları olan bir film...

İftarlık Gazoz filminin fragmanını izlemenizi öneririm.

Oyuncular
Cem Yılmaz
Berat Efe Parlar
Okan Avcı

Yönetmen
Yüksel Aksu



7 yorum:

  1. Yüksel Aksunun filmlerini severim ve bu filminide merak ediyorum:) içinde cem yılmaz olduğu için değil yücel aksu işi olduğu için izlerim :) annem buradayken bigun gitmeli...

    YanıtlaSil
  2. işte aradığım yazıı!! gitsem mi gitmesem mi diye çok düşünmüştüm ve evet ben de komedidir diye hayal ediyordum :D sanırım evde izlesem daha iyi olacak :)

    YanıtlaSil
  3. merak ettiğim filmlerden biri.
    ama sanırım evde izlemeyi tercih edeceğim..

    YanıtlaSil
  4. ben filmden çıktım ve şöyle düşündüm, neden , yani siyasi mesaj verecekse duruşu yok , inanç sistemi sorgusu yapılacaksa tutarlılık yok , yani eksik bir film sanki ya da fazla , yani herşey aynı filme sıkıştırılmaya çalışılmış fakat anlayan yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle katılıyorum tam olarak yapılmak istenen neydi bende çözemedim sadece para kazanmak amacı ile yapılan bir film olabilir.cem Yılmaz'ın başrolde tercih edilmeside bu nedenden olabilir. Film 70 lerin havasını ege yöresini bizlere yansıttığı için izlenebilir fakat elestirilecek noktaları çok :)

      Sil
    2. Evet kesinlikle katılıyorum tam olarak yapılmak istenen neydi bende çözemedim sadece para kazanmak amacı ile yapılan bir film olabilir.cem Yılmaz'ın başrolde tercih edilmeside bu nedenden olabilir. Film 70 lerin havasını ege yöresini bizlere yansıttığı için izlenebilir fakat elestirilecek noktaları çok :)

      Sil