16 Ekim 2015 Cuma

Kösem Sultan – Demet Altınyeleklioğlu Kitap Yorumu



Kara Kraliçe Kösem Sultan Demet Altınyeleklioğlu'nun Hürrem sultan ile başlayan seri kitaplarından 4.sü diye biliyorum ben.Kösem Sultan kitabını okumadan önce bir yorumlarıma göz atın derim :)


Kösem Sultan epeyce kalın bir kitap olmasına rağmen bir solukta okuyabileceğiniz ve çok kısa sürede bitirebileceğiniz kitaplardan biri.Kitap her ne kadar tarihi bir kişiliği anlatıyorsa da içeriğindeki tarihi anlatım asla sizi sıkmıyor.
Osmanlı Sarayında dönen taht kavgaları…Saray kadınlarının ihtirasları…Okuyucuyu sürekli merakta bırakan bir anlatımı mevcut bu kitabın.
Demet Altınyeleklioğlu’nun bu seri kitaplarından sadece Pargalı ve Hatice’yi okuyamadım.Onun dışında Moskof Cariye Hürrem,Cariye'nin Kızı Mihrimah,Altın Cariye Safiye kitaplarının hepsini okudum ve hepsinden de ayrı bir tat aldım diyebilirim.Sizlere de seve seve öneririm.


Saltanatının Gözü Kara Sultanı Mahpeyker Kösem'in Beklenmedik Yükselişinin Hikayesi

Çocuk yaşta Milos'tan koparıldığında bütün hayallerine veda etti Nasya. Kaderi, ona hizmetçi olacağını fısıldasa da asi bir denizkızıydı o. Cehennem beklerken cenneti bulduğu Osmanlı Sarayı'nda kraliçe olmaya ant içmişti. Entrikalara, hiç uyumayan düşmanlara, sinsice kol gezen ölüme ve ihanetlere, zekâsı ve insanı büyüleyen güzelliğiyle meydan okudu. Talihi kendine aşık eden, Osmanlı'nın yolunu çizen Mahpeyker Kösem Sultan'dı artık o. Ancak uğruna gençliğini, çocuklarını, vicdanını, umutlarını feda ettiği taht, kime sadık kalmıştı ki ona kalsın? Koskoca bir devleti, sayısız padişahı dize getiren, onu Osmanlı'da Kösem yapan zekası, sonunda kadere boyun eğecekti belki de... Ama, cihana hükmeden Mahpeyker Kösem Sultan'dı o. Tarihi padişahlar değil, o yazmıştı. Ve ant olsun ki, adı tarih sayfalarından eksik kalmayacaktı. Azrail, bir tek canını alabilirdi. Varsın, alsındı!

Kitap tanımı http://www.dr.com.tr/'dan alınmıştır.






3 yorum:

  1. Merhaba, moskof cariyeyi hamilelik döneminde okumaya başlamıştım ki doğum araya girdi. Diğer bölümleri de zamanla alıp okuyacağım, öneriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Safiyeye bayılmıştım açıkçası. 3 kitaptı yanlış hatırlamıyorsam. Listeme aldım. İlk fırsatta okuyacağım. Katil bulmacalı kitaplar baymaya başladı.

    YanıtlaSil